RSS

School-Wide Positive Behavioral Interventions & Supports

14 Sep
Intrand cu repeziciune in noul an scolar, ne-am trezit cu niste schimbari.In prima zi de scoala mi-au zis ca exista cateva reguli noi si diferite, ca primesc biletele in momentul in care,un cadru didactic ii surprinde manifestand anumite comportamente pozitive si in momentul in care aduna 5 astfel de biletele pot sa aleaga o recompensa (dintr-o lista de cinci).Si am crezut ca acest lucru va lua sfarsit dupa 2-3 saptamani, dupa ce copiii invata regulile clasei si regulile care trebuie urmate pe coridor, in curte sau la masa.
 
Joi m-am dus la suplinit si fiecare cadru didactic era cu biletele la buzunar.In pauza de masa am avut timp sa vorbesc cu una dintre cadrele didactice si am intrebat-o cat tine chestia cu biletele si am aflat ca nu e o chestie, ci un program care pune accent pe comportamentul pozitiv al copiilor si care tine tot anul.Cadrele didactice au fost la diferite cursuri pentru a studia despre acest sistem numit :Positive Behavioral Interventions & Supports.Puteti sa studiati mai mult pe site-ul cu acelasi  nume.
Copiilor li s-au prezentat regulile si sunt lasati sa decida ce comportamente aleg sa manifeste ( in limitele normalului). De data aceasta insa, elevii care este surprinsi manifestand comportamente neadecvate, care nu se supun regulilor, nu sunt mustrati sau certati.Dascalul este atent daca elevii din apropierea acestui elev manifesta comportamente pozitive si un elev(sau mai multi) este recompensat, astfel incat elevulul in cauza sa observe comportamentul pozitiv , insa fara a i se face mustrari, ci sa traga singur concluzia ca a manifestat un comportament necorespunzator.Astfel elevilor nu li se spune tot timpul:”Nu face aia! Nu atinge aia! Nu alerga! Nu si nu!”ci sunt lasati sa decida ei care este comportamentul corespunzator pentru situatia respectiva.
In momentul in care elevul strange cinci astfel de bilete, poate sa isi aleaga o recompensa(de pe un cupon cu 5 variante), care pentru clasele primare ( in situatia scolii noastre) este un alt comportament care necesita control, insa atractiv si distractiv pentru cei mici.
 
Exemplu de cupon( cuponul este realizat de scoala noastra , alte scolli pot opta pentru recompense diferite-gimnaziul are si recompense materiale).
 
 1. Poti sa iti aduci la scoala jucaria preferata(o jucarie de plus)
 2. Poti scrie cu carioca sau cu pixul toata ziua( copiii folosesc creioane pentru scris)
 3. Poti roade guma in timpul orelor(in clasa)
 4. Poti sa umbli descult in timpul orelor( in clasa) 
 5. Poti sta in scunul dascalului
Toate acestea sunt incuviintate pentru o singura zi de scoala si trebuie respectate anumite limite,copiii trebuie sa isi controleze  de exemplu impulsul de a se juca cu jucaria in timpul orei.Jucaria poate sta pe masa sau pe scaun( un loc in prealabil ales de elev) iar cand ora ia sfarsit are voie sa se joace cu jucaria.
 
Aseara le-am spus ca si noi vom avea acest sistem la noi acasa, asa ca am si printat niste bilete (vor tine locul biletelor) si deja avem o lista mica pentru recompense.  .
Si poate ma intrebati daca sunt de acord cu recompensele…Da, sunt! Si nu doar cu recompense ci si cu consecinte ( nu pedepse brutale, alea intra la abuz) .Nu o sa intru in amanunte ci doar vreau sa spun cateva lucruri pe scurt.Toti mergem la munca si fiecare are nevoie de un loc de munca pentru a-si putea achizitiona lucruri de care are nevoie pentru supravietuire.Acest comportament aduce dupa sine un salariu, salariul este recompensa pe care o primim pentru munca noastra.Nu muncim , nu avem salariu.Daca vom comite o infractiune stim cu totii ca intervine legea si suferim cu totii consecintele faptelor noastre.Mi se pare corect sa le iau bicicleta pentru 3-4 zile daca nu o pun la loc, acolo unde trebuie.Mi se pare corect sa suferi o consecinta daca furi. Si fie ca vrem , fie ca nu , acest lucru se intampla daca infractorul este prins. Dar nu as vrea sa creada fetele mele ca e ok sa iesi din anumite situatii pentru ca cineva nu le-a prins facand ceva ilegal. Vreau sa stie ce li se intampla daca comit astfel de fapte si mai intai de toate vreau ca ele sa se respecte ca persoane si sa nici nu le treaca prin gand asa ceva.Sa fie oameni si sa inspire si pe altii sa respecte regulile!Si Doamne, cat de importante sunt micile reguli, alea care formeaza cei 7 ani de-acasa!!!
 

Etichete: , , , ,

46 responses to “School-Wide Positive Behavioral Interventions & Supports

 1. Cristina

  16 Septembrie 2013 at 11:15 PM

  Inginerie sociala.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Inginerie_social%C4%83

  Cu alte cuvinte, este priceperea unor maeștri în psihologia maselor de a-i face pe alții să gândească și să creadă ceea ce ‘maestrul’ vrea ca acei „alții” să creadă.Adica manipulare.

  Astfel, societatea poate fi „proiectata” mai „efectiv”, pentru a putea fi planificata. Ca si Utopia.

   
  • Adela

   17 Septembrie 2013 at 9:25 AM

   Cristina, imi pare bine ca ai adus vorba de manipulare! Aren’t we all?
   Suntem manipulati fie constient fie inconstient, mai ales daca nu suntem invatati sa luam decizii in funtie de noi insine si nu de ceea ce zice gura lumii, tv-ul, ipad-ul etc. Suntem manipulati cu totii intr-o anumita masura .
   Nu ma deranjeaza deloc manipularea asta, mai ales daca la sfarsit invatam sa fim buni, sa ne pese de aproapele nostru, de lumea care ne inconjoara, etc.Si ca o gluma, nu m-ar deranja nici daca s-ar inventa un vaccin cu care sa se poata manipula masele pentru a face ceea ce am mentionat mai sus.🙂

    
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 10:51 AM

    Asta este problema cu aceasta metoda. Copiii sint manipulati ca sa accepte anumite principii in functie de agenda manipulatorilor. Familia noastra are un standard absolut, si noi dorim ca sa urmeze acest standard, nu al celor care vor sa manipuleze actiunile copiilor mei in ceea ce vor ei. Daca asta numesti „bun”, mi-e frica de vaccinul propus, pentru ca eu nu doresc ca copiii mei sa fie manipulati de niste nebuni fara nici un caracter.

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 10:52 AM

    Nu, vaccinul era pentru aia care adopta violenta si relele in lumea asta, nu era intentionat pentru copiii tai, Cristina.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:00 AM

    Nu, vaccinul era pentru aceia care nu se lasa manipulati ca sa li se controleze actiunile. Este datoria parintilor ca sa-si educe copiii, nu niste oameni care vor ca societatea sa actioneze conform formulelor lor. Oamenii si copiii nu sint animale care sa fie dresate dupa cum doreste cineva care se crede superior.

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:06 AM

    Nu stiu cum de am lasat impresia ca eu sunt un parinte care nu isi educa copiii. Doar pentru ca fac parte din sistemul public nu inseamna ca mi-am luat mana de pe ele. Stiu ca apreciezi foarte mult HS ! Si eu, insa nu pot zice cu mana pe inima ca sistemul ( nostru ) public ne trateaza copiii ca pe niste animale.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:11 AM

    Nu am spus ca tu nu-ti educi copiii, am spus ca parintele este cel care are datoria s-o faca, nu niste oameni care au propriile formule in care copiii altora ar trebui sa se incadreze. Cei care au inventat metoda asta, nu au inventat-o pentru ca vor copiii sa devina mai buni, ci pentru ca vor ca sa controleze si sa poata sa manipuleze societatea asa cum vor ei.

    Sistemul public trateaza copiii ca pe niste animale pentru ca ei trebuie sa execute ce li se spune, netinind cont ca li se incalca drepturile. Nu joci cum cinta statul, esti pedepsit.

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:22 AM

    Cristina, manipularile sunt de mai multe feluri.Una e sa privim manipularea societatii in a invata sa fii bun, sa iei decizii cat mai bune, sa iti pese de cei din jur si una e manipularea unei societati care are ca scop violenta si toate celelalte rele aduse umanitatii, naturii etc.
    Imi pare rau ca afirmi ca sistemul public trateaza copiii ca pe niste animale.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:25 AM

    Si cine are autoritatea ca sa decida ce este aceea „bun”? Ce fel de standard este folosit cind decidem ca ceva e bun sau nu?

    Pai nu-I trateaza ca pe niste animale? Se tine cont de drepturile lor? Nu sint ei conditionati ca sa gindeasca cum vrea statul?

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:27 AM

    Sunt sigura ca si tu ai un anumit standard, asa cum si alti parinti au standardele lor, la fel cu si scolile trebuie sa aiba un anumit standard pentru a functiona decent.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:29 AM

    Ce se intimpla atunci cind standardul parintilor nu se potriveste cu al statului?

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:31 AM

    Te referi strict la principiul despre care am pomenit eu in post?

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:38 AM

    Da, dar si in general.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:49 AM

    Adica vrei sa spui, de exemplu, ca daca colega de banca a fetei mele decide ca sa faca ceva necorespunzator bazat pe standardul manipulatorilor, fata mea va primi recompensa. Dupa citeva biletele, fata mea va avea voie ca sa umble desculta prin clasa (eewww), sa mestece guma sau sa stea in scaunul profesorului. Deci fata mea, care a fost docila ca o oaie si s-a lasat manipulata, are voie sa vina acasa cu sosetele si pantofii plini cu microbi, si sa mestece guma in clasa ca o nesimtita?

    Dar, daca ar fi sa mestece guma fara aprobare, este pedepsita, dar daca se lasa manipulata este lasata sa faca ceva considerat rau altfel. Ce mesaj trimitem? Vrei sa mesteci guma? Asteapta piña colega greseste de 5 ori, apoi iti este permis. Imi pare rau, dar asta e o amestecatura de idei proaste.

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:53 AM

    Multumesc pentru participare!Mi-a facut placere sa iti cunosc personalitatea!Si multumesc si Ancai pentru participarecoordonare!
    Cred ca e mai intelept sa ne oprim aici deoarece insultele nu isi au rostul , mai ales intre persoane care se ocupa cu educatia copiilor!

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:59 AM

    Aceia care vin cu manipulari pentru copiii nostri sint cei insultati. Imi pare rau daca s-a inteles altfel.

     
 2. A.T.

  17 Septembrie 2013 at 8:06 AM

  nu stiu ce sa zic….da mie mi se pare foarte aiurea treaba asta. poate sunt in minoritate,nu stiu. Dar cum sa faca copilul ceva rau/gresit si sa nu-i zici nimica? ba din contra ii dau un premiu colegului de banca…pai si copilul ala nu va prinde ciuda, pe coleg? ca doara e human nature….NU spune nimeni sa tipi sau sa fii dur, dar trebuie spus copilului ca nu e bine si explicat de ce nu e bine de a facut. Parerea mea este ca este periculos pt copii, felul asta de ”educatie”.

   
  • Adela

   17 Septembrie 2013 at 9:19 AM

   Da, Anca, sigur ca trebuie explicat, nu zice nimeni ca nu se explica insa nu se ia acel copil ca exemplu negativ.Deci asta se incearca a se elimina, de a scoate in evidenta partea negativa.Daca acel copil face ceva mai grav, loveste etc, consilierul sau directorul vorbeste cu el, insa pentru fapte minore, nu se intervine de fiecare data cu : nu e bine! nu ai facut ce trebuie! mai ales cand in jurul acestui copil mai sunt inca 15.
   Si eu acasa daca vad ca una dintre ele face ceva ce nu e indicat, nu o iau doar pe aia la rost ci le chem pe amandoua si le spun ca unele chestii nu sunt de facut, le explic ce si cum fara sa pun „label” pe una dintre ele.

    
   • A.T.

    17 Septembrie 2013 at 9:45 AM

    deci,cu alte cuvinte, face unul prostii si „platesc” toti?
    In fine, fiecare cu metodele lor, orice mama vrea the best pentru copiii lor; vorba aia ” we agree to disagree”🙂

     
 3. Adela

  17 Septembrie 2013 at 10:28 AM

  Nu stiu de unde s-a inteles :”deci,cu alte cuvinte, face unul prostii si “platesc” toti?”
  Nu plateste nimeni…

   
  • Cristina

   17 Septembrie 2013 at 10:40 AM

   Asta este problema, ca nu plateste nimeni. Ce invata copiii aici? Ca nu exista consecinte. Nu sint mustrati sau certati. Deci ce-l impiedica pe un copil sa aleaga raul?

    
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 10:47 AM

    Exista consecinte dar nu pentru orice nimic, Cristina!E una sa primeasca o consecinta pentru o fapta mai grava decat sa i se faca observatii de genul:nu,nu, toata ziua.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 10:56 AM

    Ma bucur ca copiii mei nu sint supusi la aceste metode. Eu cred ca raul trebuie taiat de la radacina, cind e mic, daca e lasat sa creasca va fi prea tirziu. Ce e rau este rau, indifferent daca e lucru mic sau grav. Daca nu sintem consistenti in ceea ce inseamna rau, inseamna ca transmitem mesaje confuze, cum ca alegem sa facem ce rau ne convine si ce nu ne convine, nu facem. Si cine decide care este diferenta intre un rau mic si unul grav?

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 10:57 AM

    Ai dreptate!Ma bucur ca ai inteles pana la urma!

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:07 AM

    Cine decide cum trebuie sa actioneze un copil? Cine decide ce e un rau mic si nu trebuie corectat si cine decide ce e un lucru grav?

    Spui ca copiii vor fi lasati ei sa decide care este comportamentul corespunzator. Adica ei sint lasati sa decida ce e bine si ce e rau, fara un standard absolut. Deci daca ei sint cei care decid, de ce mai sint pedepsiti cind fac ceva? Ei au considerat ca e bine.

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:12 AM

    Cristina, ingaduindu-le sa ia si ei decizii ( bineinteles ca sunt si reguli), asa ii invatam ca pot lua decizii bune si decizii gresite.Bineinteles ca exista un standard pe care noi li-l prezentam si le explicam la ce ne asteptam si la ce nu.Copilul pe baza reguluilor primite poate decide, noi suntem acolo in spatele lui pentru a-l ajuta, pentru a-l indruma, nu pentru a-l pedepsi tot timpul ca nu a luat deciziile potrivite intotdeauna!

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:22 AM

    Nu cred ca exista cineva care pedepseste un copil tot timpul. Standardul prezentat este in functie de parerea celor care cred ca copiii trebuie sa fie manipulati sa faca ce cred ei ca e bine.

    Cum este ajutat si indrumat un copil care este lasat ca sa decida el care este comportamentul corespunzator, si colegul lui este cel laudat??

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:25 AM

    Asa ai lasat impresia ca copilul care greseste trebuie sa primeasca imediat o consecinta si sa primeasca discursul specific!

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:37 AM

    Da, copilul care greseste trebuie sa i se spuna unde a gresit, ca sa stie sa nu mai faca data viitoare. El nu are dreptul sa decida care este comportamentul corespunzator in anumite situatii. Daca exista un standard superior, el trebuie sa il accepte pe acela, indiferent daca ei decid daca comportamentul respectiv este corespunzator.

     
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 11:39 AM

    Asta mi se pare un pic cam tiranica mai ales pentru HS.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 11:51 AM

    Deci ti se pare tiranie cind parintii isi educa copiii, dar ai da vaccin tuturor care nu accepta manipularea celor care fac reguli fara sa-ti cunoasca copiii. Interesant.

     
  • A.T.

   17 Septembrie 2013 at 1:27 PM

   pai ai zis ca iei ambele fete la discutie, ca sa nu ”label” vreuna din ele. pai daca numa una a gresit, ce vina are ailalta? Cine a gresit,trebuie sa fie raspunzator pt ce a facut si sa suporte consecintele purtarii lui/ei. De ce sa pice amindoua ,daca numa 1 a gresit? La asta ma refeream.

    
   • Adela

    17 Septembrie 2013 at 4:55 PM

    Iau ambele fete la discutie nu la rost.Daca fapta necesita consecinta o primeste doar cea in cauza. Daca fapta necesita doar o mica discutie o includ si pe cealalta in discutie.
    Stiu ca duce la multe interpretari…..

     
 4. Adela

  17 Septembrie 2013 at 11:58 AM

  Multumesc pentru participare!Mi-a facut placere sa iti cunosc personalitatea!Si multumesc si Ancai pentru participare,coordonare!
  Cred ca e mai intelept sa ne oprim aici deoarece insultele nu isi au rostul , mai ales intre persoane care se ocupa cu educatia copiilor!

   
 5. Cristina

  17 Septembrie 2013 at 1:22 PM

  Ah, am aflat ca esti in SUA. Asta este si mai rau! De aia merge tara asta asa de rau, ca copiii sint indoctrinati de mici sa taca din gura in fata autoritatilor chiar daca nu fac bine. Stiu influenta marxista din scolile din America, si cred ca din cauza acestei ideologii, America va ajunge tara de nivelul lumii a 3-a. Oamenii fara caracter distrug tara asta frumoasa iar parintii ii ajuta. Copiii din clasa aia si ce-i care-s invatati asa aleg presedinti si congressmen marxisti si coopereaza la distrugerea natiunii. Daca va place socialismul, de ce va mutati in Coreea de Nord??.?.?.?.

   
  • Adela

   17 Septembrie 2013 at 4:51 PM

   Cristina, in primul rand nu sunt o persoana extremista.Pentru mine scoala nu este unica si sublima sursa de eucatie.Eu imi aduc copiii si in afara scolii.
   Pentru o persoana care este impotriva manipularii maselor dai impresia de o persoana manipulativa.
   Intr-o mica masura ai dreptate.
   Parintii care isi lasa copiii pe mana scolii ( si doar a scolii ) mi se par si mie ca folosesc scoala pe post de baby sitter.

    
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 4:56 PM

    Deci eu, care nu dau biletele unora pe prostiile altora ca sa umble desculti prin clasa, tot eu sint cea manipulativa. Lol.

     
   • Cristina

    17 Septembrie 2013 at 7:21 PM

    Eu as întreba: cu ce autoritate se implica statul in educație? Poți sa-mu dai articolul din Constitutie care arata ca statul are voie spună ca se întîmpla in școlile din America?

    Cind vei găsi răspunsurile la aceste întrebări vei vedea cine este cel care manipuleaza.

     
 6. Maria

  18 Septembrie 2013 at 1:26 AM

  @Adela: mie imi place metoda. Mi se pare mai putin manipulativa decat a-i spune direct copilului „NU asa”. E o responsabilizare utila.
  Eu nu prea pot aplica metoda (avand acasa copii foarte diferiti ca varste) dar incerc sa limitez drastic frecventa cu care spun Ai gresit, Nu asa, Nu acolo, Nu fa aia. Am constatat ca sunt foarte toxice si submineaza groaznic increderea in sine a copilului. Nu parea niciodata sigur ca a facut ceva bine si capatase atitudinea „oricum o sa fac ceva gresit, de ce sa ma mai chinui”.
  Acum incerc doar sa apreciez initiativele personale, sa multumesc cand face ceva ce mie mi se pare normal sa fie facut, etc si sa pun intrebari acolo unde ceva nu se potriveste cu valorile mele (cum crezi ca ma simt?, de ce crezi ca ma simt asa?, cum am putea sa facem altfel?).

  @Cristina: te contrazici. Mai sus te exprimi impotriva tratarii copiilor ca animale (exprimarea ta) ca apoi sa spui ca, citez, „El nu are dreptul sa decida care este comportamentul corespunzator in anumite situatii. ”
  Exista situatii in care noi, adulti (si ei copii), ne asumam niste consecinte. Adica alegem sa facem ceva gresit pe deplin constienti de consecintele faptelor noastre. Si asta este foarte bine. Copiii au aceleasi drepturi ca si adultii. Si ei au dreptul sa-si aleaga comportamentul. Eu cred ca nu este util sa-i spui unde a gresit ca sa nu mai repete si alta data. Este mai util sa inteleaga el singur unde a gresit.

   
  • Cristina

   18 Septembrie 2013 at 8:39 AM

   Exprimarea cu tratarea copiilor ca animale nu este a mea, am citat-o pe Adela.🙂 Am intrebat-o pe Adela, ce facem in cazul in care parintele nu este de acord cu standardul scolii?

   Exact aici este problema, ca aceasta metoda nu ofera consecinte celui ce a facut rau, ci recompenseaza pe colegul de clasa. Adica un copil poata sa faca rau de cite ori vrea si cum vrea pentru ca stie ca nu va fi pedepsit. Nu-l intereseaza ca altul primeste cupoane ca sa umble descut prin clasa, oricum nu vrea asta. Asa ca ce il invatam pe acel copil?Ca nu exista consecinte. El nu are cum sa vada si sa inteleaga singur unde a gresit.

    
 7. Maria

  18 Septembrie 2013 at 1:30 AM

  Si inca ceva, Cristina, nu cred ca statul are vreo legatura cu initiativa aceasta in scoala Adelei ci este o hotarare a personalului scolii respective. Ca in orice loc unde se aduna mai multi oameni, pentru buna desfasurare a lucrurilor se impun niste reguli. Aceasta abordare este una din multele valide pentru a asigura respectarea regulilor intr-un spatiu comun.
  Desi inteleg ca nemultumirea ta nu este strict legata de aceasta metoda de impunere a regulilor ci este mai generala.

   
  • Cristina

   18 Septembrie 2013 at 8:44 AM

   Nemultumirea este mea este si aceasta metoda, si aceea ca statul ne indoctrineaza copiii. Acesti copii nu vor stii ca exista consecinte pentru faptele lor gresite, deci vor creste oamenii de viitor care cred ca au dreptul ca sa faca orice, fara sa suporte consecintele. iar daca cineva ii trag la raspundere, vor fi surprinsi de asa ceva, si nimeni nu-si poate inchipui ce poate urma. Nu cred ca exista in absolut nici o companie o astfel de metoda. Adica daca eu fac ce vreau intr-o companie, colegul meu sa fie recompensat. Ceea ce se invata azi in scoli nu este aplicabil in viata de adult. Tot ce se face este inginerie sociala, manipulare.

   Eu cred ca Adela cunoaste problema cu Common Core Standards. Ea este de acord cu manipularea de catre guvern, oare este de acord si cu aceste standarde educationale socialiste?

    
 8. maria

  18 Septembrie 2013 at 12:24 PM

  de fapt in mai toate situatiile sociale din viata de adult cam asta este sistemul: daca nu dai buna ziua, nu esti politicos si nu respecti uzantele nu esti invitat la cafea, la petreceri, esti exclus in timp ce colegii tai sunt recompensati.

   
  • Cristina

   18 Septembrie 2013 at 12:57 PM

   Da, si daca incalci regulile esti pedepsit, chiar cu inchisoarea. Ceea ce nu se poate spune despre copiii din aceasta scoala care nu respecta regulile. Dimpotriva, ei sint lasati in pace sa continue sa faca ce vor. O sa fie un soc pentru ei atunci cind vor deveni adulti si vor vedea ca lucrurile nu merg chiar asa.

    
   • Maria

    19 Septembrie 2013 at 12:24 AM

    depinde de regula pe care o incalci

     
   • Cristina

    19 Septembrie 2013 at 6:39 AM

    De acord. Precum si daca esti liberal sau conservator. Ca uite, administratia Obama incalca Constitutia in picioare si nu intra nimeni la inchisoare.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: