RSS

Inelele Olimpice

12 Feb

Dupa cum va povesteam in postarea de ieri, Jocurile Olimpice de la scoala au inceput cu cateva zile in urma. Pregatirile au inceput si mai devreme. Si cum se pot organiza Jocuri Olimpice fara Steagul Olimpic sau fara Inelele Olimpice?Nu stiu cine a fost insarcinat in a confectiona steagul olimpic insa clasa Tiei a primit un proiect destul de interesant. Proiectul a fost simplu.Confectionarea inelelor pe orice material ( cutie, hartie, carton etc). Conditia era ca aceste proiectE sa nu fie mai mari decat o cutiile de pantofi, pentru a putea fi expuse in vitrinele scolii.Iata munca Tiei!!

DSC06114

A folosit niste inele de perdea (inele folosite de noi ca manipulative in jocurile noastre matematice). Pentru cateva dintre ele a folosit ata: neagra, galbena si albastra si a infasurat fiecare inel cu aceasta ata. Pentru verde a folosit panglica de legat cadouri iar pentru cel rosu sclipici.Le-am lipit intre ele cu pistolul de lipit si le-am asezat pe un capac de la o cutie de pantofi.

Si bineinteles a venit si intrebarea : de ce sunt cinci inele si de ce sunt doar cele cinci culori?

 

Voi stiati ca cele cinci inele reprezinta cele cinci continente(Africa, America, Asia, Australia, and Europa), unde se pot desfasura Jocuri Olimpice? Antarctica a fost eliminata deoarece chiar daca ar exista cativa oameni care sa participe la jocuri , jocurile nu s-ar putea desfasura in Antarctica din cauza frigului. Pinguinii ar fi singurele vietuitoare care ar putea participa la Jocurile Olimpice din Antarctica !!!

Cele cinci culori ale cercurilor reprezinta culorile aflate pe steagurile tarilor care participa la Jocurile Olimpice.Fiecare steag are macar o culoare reprezentata in cercurile olimpice.Steagul romanesc isi regaseste toate cele trei culori in inele!

Steagul si cercurile sunt opera francezului Pierre de Coubertin, care este si fondatorul Jocurilor Olimpice Moderne.

Spor in toate!!!

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: