RSS

Prima lectie de Tir cu Arcul

26 Oct
Prima lectie de Tir cu Arcul

Anul acesta ne-am hotarat sa incercam cateva activitati noi in afara de balet si tap dans. Tia visa de foarte mult timp sa invete sa traga cu arcul si cu toate ca aveam un arc nou acasa ( sotul meu care nu vaneaza, habar n-avea sa ne invete cum sa utilizam arcul) si cu toate ca am citit cu atentie intructiunile de folosire ( nu doar o singura data) n-am reusit sa dezlegam misterul arucului nostru. Saptamana trecuta ne-am prezentat la resedinta unei doamne care face parte dintr-o liga de tir. Si astfel ambele fete si subsemnata, ne-am primit prima lectie de tir. Probabil ca va ingroziti ca ne vom apuca de vanatoare…. nu cred ca va fi cazul…Pe tinta este o vulpe si Tia deja ne-a anuntat ca trebuie sa schimbam imaginea,deoarece ea nu vrea sa mai tinteasca vulpea iar Khloe nu ar omori nicio buburuza ( cu toate ca nu ii plac).

Sa va spunem in ce consta lectia de tir:

  1. Daca arcul e un pic mai complicat, trebuie neaparat sa va asigurati ca il tineti in pozitia corecta ( nu cu „capul” in jos).
  2. Tinta e asezata cat  mai aproape de sol, astfel copiii vor tinti catre sol si nu in aer. Cu cat tintesc mai sus cu atat e mai grea recuperarea sagetilor.
  3. Niciodata nu se pune o sageata in arc daca intre arc si tinta sunt alte persoane sau animale domestice.
  4. Niciodata nu se intinde arcul fara sageata. In momentul in care se intinde sfoara, aceasta sfoara  trebuie lasata libera cu grija, pentru ca altfel distruge arcul.DSC04084
  5. Sagetile se tin intr-un suport. Se folosesc toate sagetile iar apoi tintasul recupereaza toate sagetile, lasand arcul langa suport.
  6. Sageata se pozitioneaza fie pe suportul de pe arc, fie langa suportul de pe arc, depinde de fabricatia arcului.DSC04087
  7. Khloe (in imaginea de mai sus) are un arc traditional.Sageata ei este asezata pe suport. Capatul cu „fluturas” are doua aripioare portocalii si o aripioara verde. Aripioara verde trebuie sa fie pozitionata in jos iar aripioarele portocalii spre lateral. Aripioara verde trebuie sa treaca prin suportul unde este proptita sageata.Arcul nostru e diferit de cel din imagine iar sageata se pozitioneaza in partea stanga a arcului.Aripioara verde trebuie sa fie pozitionata catra stanga arcului, cele doua aripiaore portocalii trec pe langa suport, ating suportul.Suportul este pozitionat pe „peretele” din stanga arcului.
  8. Degetele care intind sfoara sunt doar trei. Degetul mic si degetul mare nu ating sfoara;doar partea celorlalte trei degete.Sfoara atinge amprentele.Aratatorul este pozitionat deasupra sagetii iar celelalte doua sub sageata.
  9. Mana se aduce langa obraz, degetul mare trebuie sa atinga o parte ( preferata de tintas) a obrazului.
  10. Se alinieaza varful sagetii cu tinta.DSC04084

Arcul Tiei are rotite la capete. Diferenta dintre cele doua e ca cel traditional poate fi intins foarte mult, nu exista punct de oprire ( se poate rupe daca nu e bine facut) iar cel cu rotite are un punct de oprire, se simte la intins. Arcul lui Khloe e mai inalt, iar cel cu rotite, al Tiei e mai mic.

Ambele fete adora tirul si la vara vor merge la un mic concurs. Mai avem cateva zile de toamna in care pot exersa, iar apoi, daca nu gasim o cladire care sa ne gazduiasca, va trebui sa asteptam pana la primavara. Dupa ce vin de la scoala, isi instaleaza singure tinta si una dintre ele poate sa exerseze in timp ce cealalta citeste sau face teme. Cainele si pisica stau si ei la adapost!

Va dorim spor in toate si sa veati parte de o toamna cat se poate de bogata; in tot ceea ce v-ati planificat!

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: