RSS

Am facut perini

28 Apr

Perinile de la canapeaua noastra trebuiau actualizate si ieri asta am facut.Se potrivesc bine cu canapeaua, mai ales ca au fost incluse in „pachet” insa odata cu venirea primaverii, trebuie sa dam si canapelei aer de primavara. Acestea sunt perinile de iarna, sa le zicem asa!

DSC05283S

Au fermoar si husele le pot refolosi la iarna. Am scos doar umplutura si am cusut-o in interiorul perinilor de primavara.La iarna, trag doar husa de iarna peste cele de primavara.

Aveti nevoie de:

  1. material pentru perini ( eu am folosit 100/50 cm pentru fiecare perina.
  2. ace cu gamalie
  3. foarfeca
  4. ata
  5. masina de cusut

Taiati bucata de material astfel incat sa obtineti doua bucati de 50/50 cm.Asezati materialul pe masa de lucru, cu dosul deasupra.Incepeti la unul din colturi si indoiti coltul aproximativ un centimentru si jumatate catre interior.

DSC05272

Indoiti marginea spre interior, avand grija sa pastrati coltul in interiorul marginii.Prindeti cu ac cu gamalie.

DSC05273

Indoiti si marginea cealalta asigurandu-va ca cele doua margini se suprapun la colt.Fixati cu un ac coltul si continuati sa prindeti marginea cu ace pana ajungeti la urmatorul colt si procedati la fel si cu celelalte trei colturi.DSC05275

Dupa ce ati terminat prima fata, treceti la urmatoarea. Suprapuneti cele doua fete si daca doriti, cu multa grija, indepartati cate un ac si incercati sa prindeti fetele una de cealalta tot cu ace ca sa fie mai usor la cusut.Acele de la colturi puteti sa le lasati pana cand trebuie sa le coaseti si le indepartati usor cand ati ajuns in dreptul lor cu cusatura.DSC05277

Incepeti sa coaseti perina langa unul din colturi, cosand catre colt. Coaseti de jur imprejur, pana ajungeti pe partea unde ati inceput cusutul.Lasati loc pentru a putea umple perina in cazul in care nu doriti sa puneti fermoar. Eu nu am pus  fermoar.

DSC05282

Dupa ce ati umplut perina coaseti si ultima deschizatura.Daca doriti sa refolositi perinile e bine ca data viitoare sa faceti huse de perina care sa se potriveasca peste aceste perini, in cazul in care nu ati folosit fermoar la acestea.

Si iata rasplata pentru munca depusa!!!

DSC05305

Bugetul pentru cele doua perini a fost minim. La magazin, o perina costa de trei ori mai mult decat m-a costat sa fac ambele perini.

Va dorim mult spor in tot ceea ce faceti!

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: